Udrea: Campania negativă împotriva românilor din Italia afectează turismul din ambele ţări

Turiştii italieni care au venit în număr de 400.000 în 2008 în România sunt tot mai dezinteresaţi de a vizita ţara noastră din cauza campaniei care se desfăşoară în acest moment în Italia împotriva românilor, însă ziariştii din Peninsulă trebuie să înţeleagă că şi turismul italian va avea de suferit de pe urma prezentării imaginii unei ţări invadate de infractorii români, a spus ministrul Elena Udrea, care participă joi şi vineri la Bursa Internaţională de Turism (BIT 2009) de la Milano.

Oficialul român a precizat că a ajuns la această concluzie atât în urma discuţiilor cu turoperatorii care aduc turişti italieni în România şi care au standuri în pavilionul ţării noastre, dar şi din cea cu subsecretarul de stat pentru turism de la Roma, Victoria Michaela Brambilla, care i-a spus că Italia a pierdut în 2008 4 miliarde de euro prin reducerea numărului de vizitatori după campania din presa italiană şi cea internaţională despre criza gunoaielor de la Napoli.

"Trebuie să ne îngrijorăm pentru că numărul turiştilor italieni care vin în România a scăzut foarte mult de când comunitatea românească din Italia are problemele de imagine pe care le vedem chiar acum", a afirmat Elena Udrea, adăugând că Ministerul Turismului se va implica în acest sens, prin fondurile de care dispune pentru promovarea României, şi va demara o campanie care să refacă imaginea românilor şi a ţării noastre în Italia.

Astfel, printre eventualele măsuri care ar putea fi puse în practică în această campanie, dna Udrea a menţionat organizarea unor deplasări în România ale jurnaliştilor sau ale unor personalităţi din Italia care să relateze apoi în presa din Italia şi ceea ce au văzut pozitiv în ţara noastră. De asemenea, ministrul turismului a mai vorbit despre o campanie de publicitate în presă, de convingerea turiştilor care deja au vizitat România să povestească experienţa lor, dar şi de organizarea unor seminarii sau a altor evenimente de promovare.

Pe de altă parte, din discuţia cu turoperatorii prezenţi cu standuri în pavilionul României de la BIT a reieşit şi că numărul turiştilor italieni care ar dori să viziteze ţara noastră este foarte scăzut şi din cauza preţurilor mari cerute pentru cazare de hotelurile din Bucureşti, dar şi din alte locaţii.

"Dacă se ajunge la un pachet de 700 de euro pentru o săptămână în România, ce italian ar vrea să vină când în Grecia, Turcia, Bulgaria cele mai scumpe sunt de 500 de euro? Cu 700 de euro un italian se duce în Maldive", a spus reprezentantul unei agenţii de turism, care s-a declarat nemulţumit de faptul că sunt foarte puţine hoteluri de 3-4 stele în România care să ofere servicii cu un raport bun calitate-preţ pentru turistul italian care preferă să se cazeze la acest nivel.

Italienii doresc servicii bune la 3-4 stele, la preţuri convenabile, nu la 2 stele în condiţii foarte proaste sau la 5 stele cu preţuri exorbitante, a mai menţionat operatorul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne